8.03.2017

Rondreis door Oost - Turkije ( 14 dagen )

Rondreis door Oost - Turkije ( 14 dagen )

Het programma:


Dag 1 Aankomst Antalya waarna transfer naar hotel in Alanya.

Dag 2 Vrije dag ter eigen besteding.

Dag 3 Na het ontbijt rijdt u langs de Middellandse Zeekust naarSilifke. Daar wordt een fotostop gemaakt bij het Kasteel vanAnamur, dat werd gebruikt door de Kruisvaarders en deOttomanen en ligt in zee,verder bezoek aan de ravijn”hemelen aarde”. Diner en overnachting in Silifke of omgeving.

Dag 4 Via Mersin vervolgen we de reis naar Antakya,in het zuidentegen de Syrische grens.Deze stad speelde een grote rol inde vroege geschiedenis van het christendom,de op 3 nagrootste stad in de toenmalige wereld en ook de eerste diestraatverlichting had.We bezoeken de kerk van sint-paulus enhet muzeum. Overnachting in Antakya.

Dag 5 We vertrekken richting Urfa,waar we lunchen en bezoeken weeen grote vijver (Gölbasi) die vol met vette karper zit.Dit is de plek waar de profeet Abraham het gevecht aangingmet heerser Nemrut. De vlammen waarmee Nemrut hem te lijfging, werden op bevel van God veranderd in water (nu devijver) en het vuurhout in karpers. Men zegt dat deze vissenheilig zijn. Iedereen die ze opeet zal terstond blindworden. Overnachting in Adiyaman.

Dag 6 Na de middaglunch gaan we per bus naar de top van de Nemrutberg om de beroemde beelden te bezoeken.Overnachting inAdiyaman.

Dag 7 S morgens vroeg vertrek richting Kayseri met bezoek aan destad Kahramanmaras waar we lunchen en doorrijden naarKayseri voor overnachting.

Dag 8-9 We vertrekken naar Nevsehir ,Cappadocie. In het zachte tufsteen van de vallei van Göreme werd ruimvoor onze jaartelling reeds complete steden in de rotsenuitgehakt, waar later de vervolgde Christenen dankbaargebruik van hebben gemaakt. Zij hebben eeuwenlang in deze verborgen wereld geleefdengewoond. We maken een wandeling door de vallei met de tallozeverscholen grotkerkjes, fresco’s en de bekende holwoningenwaar de vluchtelingen hun levenswijze voortzetten. We bezoeken de burchten Orthahisar en Üçhisar, waarvangezegd wordt dat ze in vroeger tijden met elkaar verbondenwaren via een ondergrondse stad! Vanaf deze enorme uitgeholde steenkegels hebben we eenfantastisch uitzicht over de omgeving. 2 overnachtingen in Nevsehir.

Dag 10 We vertrekken vroeg richting Konya voor bezoek aan eenKervansaray,dit was vroeger een doorgangsplaats voorhandelaars,na de lunch bezichtigen we het museum van dedansende derwitsen,klloosterlorde gesticht door de filosoofMevlana. Overnachting in Konia

Dag 11 Vandaag een rit door het prachtige Taurusgebergte met in demiddag aankomst in de badplaats Side.

Dag 12 Vandaag een bezoek aan Antalya,we gaan naar een waterval,winkelen in het centrum en wandelen door de oude stad.

Dag 13 Lekker bijkomen en rust

Dag 14 Terugvlucht Vertrekdatums: Inbegrepen:nederlandstalige staatserkend gids, verblijfhotels3* op basis HB. Niet inbegrepen:plaatselijke toegangsgelden, lunch., dranken.

Bijzonderheden:het dient aan te raden om van te voren eenreis-annuleringsverzekering af te sluiten. Goede wandelschoenen en conditie is een must. Van het reisprogramma kan afgeweken worden door onvoorziendeomstandigheden. Minimum deelname:10 personen.

OPALAY TOURISM TRAVEL TOURISTICAL SERVICE

Antalya / TURKIJE

Web: www.opalay.com.tr
E-mail: info@opalay.com.tr